לא מכירה מחסומי כתיבה, לא מוכנה שספריה יימכרו ברשתות, לא זקוקה למקומות מעוררי השראה ולא מאמינה בגיבורים שיודעים לשיר. דנה לוי אלגרוד ("התנגשות" וב-28.1 יוצא ספרה החדש, "קליע של קרח"/ "פגיון של אש") עונה לשאלון האישי
"פרש הברונזה". החלק הראשון בטרילוגיה. בנייה נפלאה של סיפור אהבה על רקע מלחמת הישרדות. אחד הספרים החזקים שקראתי.
אפילו לא אחד. ברגע שיש לי בראש סיפור לספר, אני מתחילה לכתוב אותו ולא מסוגלת להתרכז בשום דבר אחר עד שאני מסיימת.
"התשוקה לשרוד", ואמתין שבעלי יגיע לחלץ אותי.
למה בערך? בדיוק בטנריף. בסדרת התשוקות שלי זה היה המקום שבו התחלתי ומבחינתי שם נולדה האהבה שלי לכתיבה.
לאחר כתיבת 13 ספרים אני יכולה לומר שהיו לי רגעים נדירים שבהם נתקעתי בכתיבה. יש לי דרך אחת להתמודד עם זה. אני נכנסת למיטה, עוצמת עיניים ומדמיינת. עובד כמו קסם.
אני מוכרת את שלי ב- 77 שקל ומסרבת להכניס את הספרים שלי לרשתות. התשלום למפיץ ולחנויות משאיר לסופר כמה שקלים בודדים וזה לא ממש הסגנון שלי להיות סופרת רעבה ללחם. אם הייתי ברשתות, כדי להרוויח מהיצירות שלי הייתי צריכה למכור במחיר כפול. הזוי.
גאה. אהיה גאה בכל מה שהילדים שלי יבחרו לעשות, כל עוד הם חשים תחושת סיפוק.
כתיבה, בלי למצמץ. אם אהיה רעבה אוכל לכתוב לעצמי ארוחה ממש שווה.
שאלה מוזרה לשאול סופרת של רומנים ארוטיים. אני כותבת על מה שאני מיישמת וחוקרת את מה שאני רוצה לכתוב. אין אחד בלי השני. אבל שאפו על ההדגשה של טיב הסקס.
אחרי שכולם עוזבים את הבית בבוקר אני מתיישבת ליד השולחן במטבח, פותחת את המחשב הנייד וצוללת לעולמות הקסומים שלי. אני ממש לא צריכה מקום מעורר השראה כדי שתהיה לי השראה. יכולה לכתוב גם בתחנת רכבת.
יש על מה לדבר. אבל ידיחו אותי ראשונה בוודאות. אשב על שפת הים ואחלום את הספרים הבאים שלי בזמן שכל השאר יהיו עסוקים בהישרדות. זה ממש לא חברי מצדי.
נורא ואיום. אף אחד מהגברברים שלי בספרים לא שר ועדיף שזה ישאר ככה.
ניהלתי רומן עם כל דמות גברית שכתבתי. הראשון היה אית'ן מ"התשוקה" לשרוד ומאז בגדתי בו לא מעט פעמים. אבל נראה לי שהייתי רוצה לצאת לבלות עם הגרמני המשוגע מ"התמכרות". בטוח לא יהיה לנו משעמם
שחרור פריז במלחמת העולם השנייה. לעמוד ליד כל האנשים בשאנז אליזה ולהתרגש עד דמעות.
צ'רצ'יל, רק כדי לשתות איתו כוסית וויסקי, לחבק אותו וללחוש באוזנו שאין לו מושג כמה שהאנושות חייבת לו.
שאלה קשה. אני מאוהבת בכל כך הרבה סופרים. ואולי הוא בכלל מישהו שעדיין לא קראתי את הספר שלו? לא אוהבת לבחור אחד.
ברגע שאדע את התשובה מיד אתיישב לכתוב את הדבר הזה!
ג'ון קנדי לדעתי יכול היה לכתוב ספר ארוטי משובח בכיכובו.
קצת עצובה שאני נפרדת מהאהבה החדשה שלי ואז מאוד מאוד מתרגשת כשמתחילים לשלוח לי חוות דעת. בדרך כלל גם משתדלת לצאת לחופשה כדי לאפשר למוח להירגע. הפעם אני טסה לתאילנד.
רפואה. אולי בגלגול הבא. חלום שלי להיות מנתחת מוח.
16 שעות. כשישבתי לכתוב את הספר הראשון שלי, זה היה כמו דיבוק.
עושה המון. הפסקתי לעשן לפני חודשיים ופיציתי את הגוף שלי בפעילות גופנית בחדר כושר. מומלץ מאוד.
לפעמים אני יושבת על הספה ומדפדפת בספרי בישול. מתרשמת מהמתכונים ונהנית מהתמונות, אך אף פעם לא מיישמת. הדבר היחיד שאני יודעת לבשל זה ספרים טעימים ולוהטים.
ברור. הפסקת קפה. רק חבל שהשמש שקרנית.